Snoubení skvělých vín a jedinečné gastronomie.

Balení s jídlem - světem vína

Naši šéfkuchaři pro vás připravují recepty s cílem dokonalé harmonie s jednotlivými víny.

Spolu se sommelierem Jakubem Přibylem připravují jedinečné kombinace tak, aby byly výsledné pokrmy snadné na přípravu, ale zároveň vystihovaly jedinečný styl každého z nich.

Poznávat budete recepty z celého světa. Ochutnáte pokrmy české, italské, francouzské, španělské či ze zámoří.

S námi proměníte vaše večery ve skutečný chuťový zážitek.

Poznejte náš tým šéfkuchařů.

Spolupracujeme se špičkami ve svém oboru. Naši šéfkuchaři pracují pro vyhlášené české restaurace, kterým svým pojetím gastronomie propůjčují jedinečný styl. Díky projektu Světem Vína si jejich jídla můžete vychutnat i u vás doma. Samozřejmě v harmonickém spojení se skvělými víny doporučenými sommelierem Jakubem Přibylem.

Jan Punčochář

Šéfkuchař Grand Cru Restaurant & Bar

Jan Punčochář - Světem Vína CZ

Jeden z nejlepších českých šéfkuchařů se vyučil v pražském hotelu Ambassador. Hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restauracích, jako jsou Rybí trh, International Zlatá Praha nebo Zátiší Group.

Své zkušenosti dále sbíral v zahraničí, kde absolvoval stáže v michelinských restauracích Hangar 7 a Tim Raue . Jako kuchař také působil v přední švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus . Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem podniku Le terroir, kde působil deset let. Již dva roky dozoruje a koncepčně se podílí na kuchařském provozu v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Nyní si jeho autentickou a nezaměnitelnou kuchyni můžete vychutnat v Grand Cru Restaurant & Bar.

Miroslav Kalina - Světem Vína CZ

Miroslav Kalina

Šéfkuchař Restaurant Kalina Cuisine & Vins

Miroslav Kalina pracoval jako šéfkuchař a na jiných pozicích v předních českých restauracích jako Bazar, Aqua, Kampapark, Šípek Bistrot a v restauraci pražského hotelu Hoffmeister ADA.

V průběhu své kariéry absolvoval řadu zahraničních stáží včetně tří restaurací, které jsou držiteli hvězdy v průvodci Michelin. V jednohvězdičkových restauracích ORO v Norsku či Krone v Německu. Především pak v legendární francouzské tříhvězdičkové restauraci Les Prés d‘Eugenie , kde se mohl učit od uznávaného šéfkuchaře a jednoho ze zakladatelů francouzské nové kuchyně Michela Guerarda. V současné době působí jako šéfkuchař a spolumajitel gourmet restaurace Kalina Cuisine & Vins. Jako porotce se účastní úspěšné reality show MasterChef .

Jiří Nosek

Šéfkuchař Zdenek's Oyster Bar

Jiří Nosek - Světem Vína CZ

Kdysi profesionální cyklista se vydal na dráhu kuchaře ve svých 21 letech. Svou kariéru začal v prestižní restauraci Ostroff, kde se učil od italského šéfkuchaře Michelle Geny.

Náledovaly další vyhlášené pražské restaurace jako Kampa Park a C'est La Vie, kde se později stal šéfkuchařem. Po těchto zkušenostech si vyzkoušel i práci v zahraničí, konkrétně ve švýcarské michelinské restauraci La Table d’Adrien ve Verbier, kde sbíral další zkušenosti od skvělého šéfkuchaře Marca Bassiho. Po návratu do Prahy působil pod šéfkuchařem Gwendalem Le Ruyet v restauraci Céleste, kterou následně vystřídal za další prestižní restauraci Apostilla. V současné době působí jako šéfkuchař v Zdenek's Oyster Baru, kde naplno zúročuje své kulinářské umění.

Jan Macháček - Světem Vína CZ

Jan Macháček

Šéfkuchař Pastař

Mladý talentovaný šéfkuchař Jan Macháček vystudoval Hotelovou školu v hotelu Crowne Plaza. Ihned po škole začal vařit pod známým italským šéfkuchařem Riccardem Lucque , v jehož restauracích působil celých 7 let.

Ve vyhlášené restauraci Aromi se zdokonaloval především v přípravě ryb a mořských plodů. V neméně prestižní restauraci La Finestra se pak soustředil spíše na pokrmy z masa. V současné době působí jako šéfkuchař v restauraci Pastař na Malé Straně, kam si ho vybral Tomáš Arnold, bývalý manažer první české michelinové restaurace Allegro, Four Seasons Hotel Prague a Jan Blažek zkušený restauratér a zakladatel firmy Čerstvá Pasta.

Tomáš Černý

Šéfkuchař La Finestra

Tomáš Černý - Světem Vína CZ

Svou kariéru kuchaře začal v restauraci hotelu Ambassador a poté strávil tři roky v michelinské restauraci Allegro hotelu Four Seasons.

Díky šéfkuchaři Vito Mollicovi zde získal skvělou zkušenost a znalost techniky vaření. Po svém odchodu z Four Seasons externě spolupracoval s Andreou Accordim při realizaci cateringových akcí. Další zkušenosti sbíral na zahraničních stážích, například v restauraci Il Piastrino v italském Pennabili. Pro jeho profesní rozvoj byla cenná také blízká spolupráce a přátelství s úspěšnými šéfkuchaři jako Stefano Ciotti, Lucco Pompili, Moreno Cedroni či Riccardo Agostini. Po následném angažmá v restauraci Aromi nastoupil na svou současnou pozici šéfkuchaře do restaurace La Finestra, kde spolupracuje se známým šéfkuchařem Riccardem Lucque. Působí také jako lektor Pražského kulinárního institutu a Laboratorio.

Milan Hořejš - Světem Vína CZ

Milan Hořejš

Šéfkuchař Vinograf

Milan Hořejš začal svou kariéru kuchaře v prestižní restauraci Kampa Park, kde vařil pod známým šéfkuchařem Jaroslavem Židkem. Následovaly restaurace jako Pravda, C'est la vie, Joshua Tree nebo HOT fusion restaurant.

V roce 2005 si vyzkoušel zahraniční angažmá, konkrétně v restauraci Zeughauskeller ve švýcarském Curychu. Po dvouleté zkušenosti se vrátil do Čech a nastoupil jako šéfkuchař prestižní pražské restaurace V Zátiší, kde působil celých pět let. Dnes je šéfkuchařem několikanásobného nejlepšího vinného baru v České republice Vinograf na Senovážném náměstí, kde můžete jeho gastronomii ochutnat. Dále dohlíží na nabídku jídel menšího Vinografu na Andělu. Jeho moto zní, "co se u nás vypěstuje, mělo by se u nás také sníst".

Martin Hnilička

Šéfkuchař George Prime Steak

Martin Hnilička - Světem Vína CZ

Martin Hnilička začal po studiích v pražském Restaurantu Letenský zámeček. Za svou kariéru působil v mnoha prestižních restauracích jako Kampa Park nebo restauracích skupiny Kolkovna Group jako Lary Fary či Restaurant Bella Vista.

Zkušenosti sbíral i v zahraničí, konkrétně v pařížské Pomze nebo Derby Arms ve Velké Británii. Po svém návratu roku 2008 nastoupil do vyhlášené restaurace Celeste v Tančícím domě, kde až do roku 2013 vařil pod známým francouzským šéfkuchařem Gvendalem Le Ruyet z Bretaně. Dnes působí jako šéfkuchař v moderním americkém steakhousu George Prime Steak, kde můžete ochutnat jeho pokrmy nejen z kvalitního hovězího masa, ale i nejrůznější předkrmy, skvělé dezerty, saláty a nápaditá jídla z ryb a mořských plodů.

Jaroslav Zahálka - Světem Vína CZ

Jaroslav Zahálka

Šéfkuchař restaurací Mánes Group

Známý šéfkuchař Jaroslav Zahálka začal svou kariéru v restauraci U Orloje na Staroměstském náměstí, v restauraci Archiv a na Letenském zámečku. Na pozici Executive Chef de Cuisine řídil prestižní restaurace jako La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, El Torro Negro, La Republica a další.

Během své kariéry se učil od michelinských šéfkuchařů Alexe Ataly, Vittoria Fusari, Marca Fadigy, Christhophera Arcadeifena či Pavla Pospíšila. Je členem prestižního světového Club des Chefs des Chefs a lektorem Pražského kulinářského institutu. V současné době je spolumajitelem a šéfkuchařem skupiny restaurací Mánes a ambasadorem značky Tork pro lepší hygienu v restauracích.

Petr Hajný

šéfkuchař Park Hotel Popovičky

Petr Hajný - Světem Vína CZ

Petr Hajný chtěl být původně automechanikem po svém otci. Nakonec se však rozhodl jinak a vydal se na dráhu kuchaře. Vyučil se v pražském Hotelu InterContinental, kde díky krátké zkušenosti v restaurantu Zlatá Praha poprvé přičichl k vysoké gastronomii.

Po vyučení nastoupil do vyhlášené restaurace Flambée. Tam sbíral zkušenosti od skvělého šéfkuchaře Dušana Jakubce. Právě s ním, Pavlem Marešem a Martinem Slezákem byli hlavní oporou českých národních kuchařských týmů. Po Flambée působil jako šéfkuchař v prestižních restauracích U Závoje, Chagall's či v Piano Nobile a Terra v pražské Ville Richter. Dnes je šéfkuchařem restaurace Park Hotelu Popovičky, kde na tvorbě menu spolupracuje se svým kamarádem a dalším výtečným šéfkuchařem Janem Punčochářem.

Robert Loos - Světem Vína CZ

Robert Loos

šéfkuchař restaurace Aromi

Svou kariéru začal v restauraci Radisson Blu Alcron Hotel a pokračoval v prestižní restauraci La Veranda, kde se učil od šéfkuchaře roku 2000 a 2001 Radka Davida. Následovala zkušenost v oceňované restauraci La Rotonde nebo zahraniční stáže ve Vídni a v londýnské restauraci Maze.

Po dalším angažmá v restauraci Augustine, se přesunul na svou stávající pozici šéfkuchaře restaurace Aromi, kde úzce spolupracuje se známým italským šéfkuchařem Riccardem Lucque. Jako lektor pak působí ve škole vaření Laboratorio. Vedle své pestré kariéry zde zúročuje i zkušenosti, které nasbíral spoluprací s mnoha kuchařskými osobnostmi. Těmi jsou například britská legenda Gordon Ramsey, brazilský mág Alex Altala či michelinští šéfkuchaři Jeff Bland, Mark Hix či Roman Paulus.

Riccardo Lucque

šéfkuchař restaurací Aromi a La Finestra

Riccardo Lucque - Světem Vína CZ

Rodák z italského regionu Marche svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16-ti letech.

Po svém působení v Itálii, kde si vyzkoušel angažmá v michelinské restauraci Da Alceo, se na devět let přesunul do Anglie, kde pracoval v prestižní restauraci Zafferano a stal se vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací v oblasti řeky Temže.Jako šéfkuchař pracoval v New Yorské restauraci Il Bucco, která byla v době jeho působení vyhlášena americkým Zagat Guide nejlepším nováčkem mezi restauracemi na Manhattanu. Do Prahy přišel roku 2002, aby se stal šéfkuchařem restaurace Square. O tři roky později otevřel svou vlastní restauraci Aromi, kterou později následovala restaurace La Finestra, síť bister a obchodů La Bottega a škola vaření Laboratorio.

Jan Horký - Světem Vína CZ

Jan Horký

šéfkuchař restaurace Sabores Tapas & Vinos

Mladý talentovaný kuchař Jan Horký se vyučil v karlovarském Grandhotelu Pupp, kde díky praxi v hotelové restauraci poprvé přičichl k vysoké gastronomii. Po ukončení studií zůstal věrný rodným Karlovým Varům a své schopnosti rozvíjel v tamním hotelu Imperial.

Odtud směřoval do pražského Kampa Park, kde se ho ujal uznávaný šéfkuchař Marek Raditsch. Toho času také vyhrál národní kolo prestižní soutěže Bocuse d'Or. Násedovala zkušenost ve Zdenek's Oyster Bar, kde se pod vedením skvělého šéfkuchaře Jiřího Noska vypracoval na pozici sous chefa. Poté přijal nabídku do Sabores Tapas & Vinos. Pozice šéfkuchaře moderního tapas baru pro něj byla výzvou, které se zhostil ve velkém stylu. Jeho spojení tradiční španělské kuchyně a nejnovějších kulinářských postupů slaví úspěch a vy se o tom můžete přesvědčit i s námi.

Objednávat pro tento měsíc můžete ještě 29 dní.
Nezmeškejte to!
Chci začít Darovat předplatné